Home Contactformulier Sitemap
Detail schilderij Paula Evers

Kunstbemiddeling

Marie-Louise Oudkerk

Van huis uit is Marie-Louise het schilderen en creativiteit mee gekregen. Haar moeder schilderde en had een galerie in Bennekom. Dit was wat zij wilde! Echter haar vader chirurg vond dat zij een vak moest leren en voorkwam dat zij naar Frankrijk uitweek om daar een studie aan de kunstacademie te volgen. Het werd dus een opleiding in de verpleging.

Haar passie bleef echter schilderen.Naast haar drukke werkzaamheden is zij teken en schilderlessen gaan volgen.

In 2000 na haar scheiding besloot zij zich geheel te gaan richten op de schilderkunst. Haar atelier is gevestigd op de bovenste verdieping van haar huis waar zij alle ruimte en vrijheid heeft zich te concentreren en vrij te voelen.

Het overwinnen van dat immens grote witte doek, om vervolgens een eindeloze zoektocht aan te gaan naar de oplossingen die nooit voor de hand liggen. Het is een mooi en lang verhaal dat nooit eindigt en onontbeerlijk is voor een uiteindelijke creatie. Het maken van iets nieuws, iets eigens, is geweldig!

Dit proces van creëren geeft haar alles wat ze nodig heeft om door te kunnen gaan.

Haar werk laat zich moeilijk omschrijven. Haar steeds terugkerende thema's zijn taal – tijd en muziek. Naast acryl gebruik zij ook olieverf. De doeken zijn vaak geometrisch voorzien van teksten en handgeschreven hersenspinsels. Haar kleur gebruik is divers, vaak aarde kleuren maar ook sterk pigment in rood, blauw en zwart brengen haar composities in de juiste harmonie. Figuratie en/of abstract is de persoonlijke keuze van de kunstenaar en niet te vergeten van de toeschouwer.

Marie-Louise Oudkerk schildert naast haar eigen schilderwerk ook in opdracht vaak samen met Sjanmarie van Tricht, interieurontwerpster voor opdrachten verspreid over de gehele wereld. Tevens is zij te zien in 8 galeries in Nederland en belangrijke kunstbeurzen.


Marie-Louise Oudkerk - 01 Marie-Louise Oudkerk - 02 Marie-Louise Oudkerk - 03 Marie-Louise Oudkerk - 04
Marie-Louise Oudkerk - 05 Marie-Louise Oudkerk - 06 Marie-Louise Oudkerk - 07 Marie-Louise Oudkerk - 08
Marie-Louise Oudkerk - 09 Marie-Louise Oudkerk - 10 Marie-Louise Oudkerk - 11 Marie-Louise Oudkerk - 12
Marie-Louise Oudkerk - 13 Marie-Louise Oudkerk - 14 Marie-Louise Oudkerk - 15 Marie-Louise Oudkerk - 16
Marie-Louise Oudkerk - 17 Marie-Louise Oudkerk - 18

Adresgegevens

brauckmann-art
Marijkelaan 14,
2159 LN Kaag.
tel. +31(0)252 545 888
Mobiel +31(0)610890807

© 2003 - 2024 brauckmann-art

Design & Development hbwConsultants

[ Disclaimer ] [ Privacy ]