Home Contactformulier Sitemap
Detail schilderij Paula Evers

Kunstbemiddeling

Marianne Benkö

Hongaarse van geboorte. Naast de schoonheid van haar doeken, waarop haar liefde voor luchten tot uitdrukking wordt gebracht, valt haar techniek op. Marianne Benkö gebruikt een zeer oud was-procédé dat encaustiek heet. De wasachtige uitstraling van haar werk is hierdoor verklaard. Poëzie en de natuur zijn haar inspiratiebronnen.

De kunst van Marianne Benkö laat zich lezen als een gedicht. Je krijgt in eerste instantie een totaal indruk, die -zoals het ware kunst betaamt - voor een nog onbenoembare herkenning zorgt. Haar werk heeft een mysterieuze aantrekkingskracht die dwingt tot stilstaan, tot een indringender confrontatie.

Visuele poëzie speelt en belangrijke rol in haar werk. Haar dichterlijke benadering behoort tot het vaste patroon. Bij de verwerking van haar persoonlijke indrukken maakt Marianne Benkö gebruik van olieverf, bedrukte stoffen, en afbeeldingen. Opmerkelijk is ook het gebruik van de achterkant van haar penseel waarmee zij in de nog natte verf kerft en krast.

Haar werk is niet voor de vluchtige aanschouwer. Je laat je door haar werk eerder voeren naar een wereld die niet bestaat maar tegelijk als echt overkomt. Een wereld die onze eigen subjectiviteit is geworden.


Marianne Benko - 01 Marianne Benko - 02 Marianne Benko - 03 Marianne Benko - 04
Marianne Benko - 05 Marianne Benko - 06 Marianne Benko - 07 Marianne Benko - 08
Marianne Benko - 09

Adresgegevens

brauckmann-art
Marijkelaan 14,
2159 LN Kaag.
tel. +31(0)252 545 888
Mobiel +31(0)610890807

© 2003 - 2024 brauckmann-art

Design & Development hbwConsultants

[ Disclaimer ] [ Privacy ]