Home Contactformulier Sitemap
Detail schilderij Paula Evers

Kunstbemiddeling

Inger Kolff

Inger Kolff heeft na haar opleiding aan de filmacademie te Amsterdam enkele documentaires gemaakt. Als artdirector werkte zij mee aan speelfilms en commercials. Na het intensieve werken in groepsverband, ontstond bij haar het verlangen naar contemplatie en verstilling. Zij verkoos het om te gaan tekenen en schilderen, van jongs af aan haar grote liefde.

Zij doorliep aan de Amsterdam Rietveld Academie het basisjaar en volgde daarna haar eigen weg. Als kunstenaar ontwikkelde zij een stijl waarin levenslust, poëzie en erotiek – dat laatste vooral in haar tekeningen – een prominente rol spelen. Haar beeldtaal en lijnvoering ademt een grote mate van oorspronkelijkheid.

Kenmerkend zijn haar expressieve schilderijen. Maar vaak is haar werk ook ingetogen en teder – om het even of het figuratief of abstract is.

Journalist, Jos Klaassen, schreef over haar werk:

"…kunst voert je altijd terug naar de kwetsbaarheid van de menselijke situatie." Voor Francis Bacon was dat het heilig beginsel. Voor de Amsterdamse kunstenares Inger Kolff geldt dat evenzo. Ook zij zoekt in haar werk – en vooral in haar tekeningen – de verbeelding van de kwetsbaarheid, volgens haar een van de mooiste eigenschappen van de mens, de meest ontroerende ook.

Zintuiglijkheid, sensitiviteit, kwetsbaarheid en verlangen wil Inger Kolff registreren. Je moet, vindt zij, haar werk kunnen voelen; het moet je raken.

Met slechts enkele lijnen en vlekken slaagt zij er op indrukwekkende manier in haar tekeningen een subtiele en emotionele uitstraling te verlenen. Zij gebruikt daarvoor veelal inkten en pigmenten, vaak in zwart-wit en in sepia. "Ik wil emoties verbeelden in een beweging van inkt", zegt ze. Haar lijnen, vormen en kleuren maken bij de beschouwer emoties en fantasieën los.


Inger Kolff - 01 Inger Kolff - 02 Inger Kolff - 03 Inger Kolff - 04
Inger Kolff - 11

Adresgegevens

brauckmann-art
Marijkelaan 14,
2159 LN Kaag.
tel. +31(0)252 545 888
Mobiel +31(0)610890807

© 2003 - 2024 brauckmann-art

Design & Development hbwConsultants

[ Disclaimer ] [ Privacy ]